december

2

DYLAN DOG: VILA I FRID

DYLAN DOG: VILA I FRID
ISBN 9789198112702
Manus: Paola Barbato • Teckningar: Angelo Stano • Omslag: Jimmy Wallin • Efterord och översättning: Andreas Eriksson

Mardrömsdetektiven DYLAN DOG anlitas för att hjälpa spöket av en 16-årig flicka som inte kan ta sig vidare till andra sidan. Men fallet förbryllar även Dylan, och för att hjälpa henne måste han vara  beredd att offra sin egen själ…

96 sidor sv/v + omslag, format 20 x 26 cm. Utgiven i december 2013.

Köp Vila i frid

”Må svenska seriekonsumenter vakna till och kräva mer av det här. Det är snyggt, det stänker av svart humor, det är spännande och och och nu vet jag inte vad jag ska skriva mer innan det börjar låta fånigt. LÄS!” – Bokoholist

”Vid sidan av till exempel ”The Walking Dead” är ”Dylan Dog” det absolut hetaste du kan läsa i serieväg på svenska idag. Så fatta börsen, bege dig till din lokala seriehandlare […] och stöd den här utgivningen allt du kan, för din egen skull.” (Betyg 4 av 5) Rysarnytt

”Det fanns många kandidater till skräckserierna tron under det mörka 90-talet, men få var nog så rättmätigt förtjänta av den som Dylan.  Med becksvarta, skräckinjagande berättelser som ofta fokuserade mer på människan än monstret bjöd de italienska tecknarna på en betydligt djupare upplevelse än vad många läsare var vana vid. Och medan Vila i frid måhända rent kosmetiskt skiljer sig en aning från seriens karga rötter så går det inte att förneka att Dylan Dog är tillbaka – denna gång för att stanna.” (Betyg 8,5 av 10) – From Beyond

”Kort sagt blev jag positivt överraskad över Vila i frid; jag hade nog trott att det skulle visa sig vara i bästa fall en halvokej underhållning, men det var istället bra underhållning som gjorde mig sugen på mer.” – Serienytt

”Dylan Dog fyller definitivt ut en nisch som till stora delar saknas och jag ser gärna fler album med den ockulte detektiven på svenska.” (Betyg 3 av 5) – Shazam

”Ramhandlingen är ganska basic, men vad de gör med det, med lite oväntade twists and turns är väldigt kul. […] Värt att köpa nästan enbart för Jimmy Wallins snygga omslag.” (Betyg 3 av 4) – Hög av serier

”Jag gillar detektiver, det övernaturliga och serietidningar… så det kan knappast komma som någon överraskning att jag gillade det här!” – Deckarhuset

”Gillar man andar, medium och annorlunda detektivberättelser ska man absolut läsa den här serien.” (Betyg 3 av 5) – Jennys Bokstavliga Vardag

”[E]n spännande historia där fler komiska element gör sig gällande. Den här utgåvan av en av Italiens bästa serier hoppas jag leder till flera italienska klassiker i serieform på svenska.” – Tidningen Kulturen

”The story-line in this book is interesting, not too complicated and not too simplistic as some horror/adventure comics tend to be. There are elements of a longer story, of character development, but there is also a self-contained story that starts and ends in this one book. Reading it feels like looking at a well made TV-series. You enjoy the ride, and want to come back for more. The art is well above average for a genre comic, with a certain Italian flair to the ink lines that I enjoyed. […] So, after this first foray into the vast universe that is Dylan Dog, I am quite certain that I will come back for more.” (Betyg 4 av 5)Fredrik Strömberg, ordförande i Seriefrämjandet

”Berättelsen ger sig tid att med bibehållen spänning successivt bygga upp intrigen, för att slutligen med en tvist överraska läsaren, vilket fångar upp och håller kvar läsarens uppmärksamhet hela vägen. Den rena teckningsstilen och bildernas softade gråskala harmonierar väl med känslan och spänningen i berättelsen. Bra tryck och bildbehandling förhöjer läsvärdet ytterligare. En serie både för den yngre tonåringen och den vuxne serieläsaren.”Thomas Storn, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet

”Det är vältecknat, spännande och riktigt underhållande. Speciellt förtjusande är såklart Dylans alltiallo Groucho som tror att han är den gamla slapsticklegenden Groucho Marx. Bara en liten galen detalj i ett galet universum alla någon gång borde få besöka”Folkbladet

”Berättelsen skruvas till då spöket hemsöks av ett annat spöke och Dylan inser att vad som ser ut som en olycka är lite mer komplicerat än så. Det är typiskt serien Dylan Dog att leka med och vrida till en trope så där. Charmigt! Särskilt läskigt är det inte, men en fin berättelse om kärlek och ånger. Dylan har ett egentligen inte så lite otacksamt arbete. Alla har krav på honom och rasar mot honom och de sista serierutorna skvallrar om att fler bekymmer är att vänta.  Dylan Dog är en minor classic som vi som nu börjar bli gråhåriga minns från Seriemagasinet och det är en god idé av svenska Ades Media att nu ge ut serien igen i snygga album. Omslaget till ”Vila i frid” är gjort av Jimmy Wallin som tycks dyka upp i snart sagt alla intressanta sammanhang i serie-Sverige.”Swedish Zombie

”Den är härligt tecknad med en fantastisk blandning av små serierutor med närbilder och detaljstudier och stora bilder med massa action och stora landskap. Det finns ett härligt flöde i serien, ett fint samspel mellan bild och text där det ena inte tar för mycket uppmärksamhet ifrån det andra utan de skapar en perfekt harmoni.”Kulturloggen

”Jag gick runt och fånlog efter läsningen, bara helt lycklig över att Dylan Dog, assistenten Groucho och (min favorit) den cyniske kommissarie Bloch återigen är en del av mitt liv.”Drömmarnas Berg

”Jag har aldrig läst Dylan Dog förr och jag blev förvånad över hur intressanta dessa två berättelser var. Det är sällan jag läst mysterieserier som väckt mitt intresse men särskilt VILA I FRID gjorde det. Jag ser fram emot att läsa mer och i dessa två fall rekommenderar jag gärna ett köp”Dast

”Det kan tyckas märkligt att Ades Media ger ut Dylan Dog i sådan rasande takt. Men i själva verket är det ett genidrag. Dylan Dog-serierna kännetecknas nämligen av dess bredd. Vissa serier är gripande, andra roliga, andra läskiga. Att på relativt kort tid visa på bredden (och kvalitén, förlaget har hittills endast översatt välgjorda serier) är smart. Och beroendeframkallande. Jag går verkligen igång på detta och önskar genast läsa mer. […] Alla de fyra svensköversatta Dylan Dog-serierna är bra. Min personliga favorit är nog De sista ljuva åren. Men alla är som sagt välgjorda och underhållande. Rekommenderas varmt!” – Seriebibliotekarien

RSS Feed

« | »

2024 Internet.se - Domäner, webhotell och hemsidor till företag