januari

18

DYLAN DOG: DE SISTA LJUVA ÅREN

DylanDogA_rgb

DYLAN DOG: DE SISTA LJUVA ÅREN
ISBN 9789198112726
Manus: Giovanni Di Gregorio • Teckningar: Nicola Mari • Omslag: Elin Jonsson • Efterord: Jonas Danielsson • Översättning: Catharina Odencrants

På äldreboendet Garden Paradise i England bor personer som levt så länge att man kan tro att de är odödliga. Men när mardrömsdetektiven DYLAN DOG får i uppdrag att hitta orsaken till deras långa liv, dröjer det inte länge innan Garden Paradise drabbas av vålsamma dödsfall…

96 sidor sv/v + omslag, format 20 x 26 cm. Utgiven i mars 2014.

Köp De sista ljuva åren

”Nicola Mari illustrerar i svartvitt utan några gråtoner alls och lyckas förmedla en sugande obehaglig och stundtals lite skev känsla med sina ovanifrånperspektiv och snirkliga figurer. […] De sista ljuva åren är en riktig bladvändare, där man aldrig riktigt vet vart historien ska ta vägen och där slutet (även om det är långsökt) överraskar. […] Fortsätter Dylan i den här stilen langar jag in en prenumerationsbeställning pronto.” (Betyg ”urstark 7:a” av 10) – Marianne Skoglund, Close-Up Magazine

”Utan tvekan det snyggaste Dylan Dog-omslaget jag någonsin sett. […] DE SISTA LJUVA ÅREN är en bra deckare och hjärnan får gymnastisera en del, i mitt fall förgäves, för att kunna knäcka gåtan som Dylan kämpar med. Dessutom passar skaparna på att säga en hel del om livet och döden. Man har dessutom den goda smaken att gå lite längre, gräva lite djupare, än vad jag är van att se i genren. Man pratar om livskvalitet om hur tid upplevs olika för olika människor och om hur kärleken till någon eller något är viktig för välbefinnandet. Men framför allt handlar DE SISTA LJUVA ÅREN om att lura både tiden och döden.”Bokfetischist

”DE SISTA LJUVA ÅRENs skälvande sista sidor är några av de starkaste jag läst på länge, och lämnar en med en känsla som om man fått en knytnäve i magen. Det känns som om all luft gått ur en, och det tar ett tag att bearbeta vad man just har läst. Det är en ytterst stark berättelse som sannolikt kommer att spä på många läsares egna rädslor för livets sista flämtande andetag. Men samtidigt skänker den också en otroligt varm inblick i varför de där sista åren ändå brukar beskrivas som ack så ljuva. Att kunna lova en berättelse om mord och skräck och samtidigt lyckas leverera en genuint existentiell och tankeväckande saga är en gåva som är få förunnad.  Därför kan jag inte göra annat än att lyfta på hatten för Dylan Dog och hans återkomst till de svenska seriehyllorna. Vi behöver mer serier av den här kalibern, och vi behöver sannerligen mer Dylan Dog.” (Betyg 8,5 av 10)From Beyond

”Wow.
Så, jag tog upp det här seriealbumet och förväntade mig skräck och kanske lite monster och sådant läskigt. Och stämningen finns där hela tiden, jag blir lite nervös direkt och sitter med den känslan hela läsningen. De otroliga illustrationerna i svart och vitt hjälper verkligen till att skänka ytterligare djup till känslan av kommande otrevligheter. […]
Och så kommer de sista sidorna och bara tvärvänder på allt jag hade trott och tänkt och delar ut ett slag i magen på mig istället! Där satt jag helt oförberedd och ovetande om vad som väntade! Det här är menat på ett otroligt positivt sätt, för aj vad det kändes och oj vad bra gjort det var.[…]
Dylan Dog är en karaktär jag mer än gärna återkommer till!” – Vargnatts bokhylla

”Slutet är minst lika briljant som det i Dylan-albumet Avgrunden. Och den luriga vägen dit är mysig skräckläsning med många förvirrande teorier om vad som är i görningen. Ett visst Agatha Christie-stuk över denna intelligenta berättelse. Full pott!” (Betyg 5 av 5)Lusläsning

”Another great offering from Ades Media, the newly started Swedish publisher of Italian comics series Dylan Dog. […]  Nicola Mari has a good sense of composition but also of the transition between images making everything flow effortlessly. He’s especially adept at the play of black and white, creating pages and spreads that ha a sense of balance as well as intensity. […] Worth the price alone is the new cover done by the very talented Swedish artist Elin Jonsson. It’s really beautiful and makes you wish that she would be allowed to draw a full script of Dylan Dog sometime.” (Betyg 4 av 5)Fredrik Strömberg, ordförande i Seriefrämjandet

”Jag gillar det gruvliga i historien med upplösningen som för tankarna till Twilight Zone eller Amazing Stories. Därmed inte sagt att det här är en egentlig skräckhistoria. Det känns som att människorna i den är mer levande än vad de brukar vara i den serietidningsvärld jag är van vid sedan barndomen. […] Kvaliteten på själva albumet är hög, sidorna är så där härligt tjocka att man får kolla ett par gånger extra om man inte har tagit två blad istället för ett. Det gillar jag!”Seriösa Serier

”Jag var inte säker på att Dylan Dog skulle gå hem hos mig men jag ville ge den en chans och jag är glad att jag gjorde det för albumet överraskade mig positivt. Jag tyckte om den och ett seriealbum var ju helt perfekt att varva den vanliga läsningen med. Illustrationerna är stämningsfulla i svartvitt och handlingen är full av mystiska gåtor som väcker min nyfikenhet ända fram till det starka slutet som gjorde läsningen till något som jag inte kommer glömma i första taget.” – Bokfrossa

”Intrigen var spännande och udda, det fanns mycket mystik på plats och slutet var inte alls vad jag väntade mig. […] Sammanfattningsvis tyckte jag bra om det här seriealbumet. Det var intressant och med en spännande twist på slutet. […] Jag skulle rekommendera den här till er som tycker om övernaturligt och kanske lite detektivarbete, samt är intresserad av seriealbum. Jag vet att det finns människor som är väldigt mycket mer intresserade av seriealbum än vad jag är, och kanske skulle de tycka ännu bättre om även den här än vad jag gjorde.” (Betyg 3 av 5)Drizzle and Hurricanes

”Det kan tyckas märkligt att Ades Media ger ut Dylan Dog i sådan rasande takt. Men i själva verket är det ett genidrag. Dylan Dog-serierna kännetecknas nämligen av dess bredd. Vissa serier är gripande, andra roliga, andra läskiga. Att på relativt kort tid visa på bredden (och kvalitén, förlaget har hittills endast översatt välgjorda serier) är smart. Och beroendeframkallande. Jag går verkligen igång på detta och önskar genast läsa mer. […] Alla de fyra svensköversatta Dylan Dog-serierna är bra. Min personliga favorit är nog DE SISTA LJUVA ÅREN. Men alla är som sagt välgjorda och underhållande. Rekommenderas varmt!” – Seriebibliotekarien

”De sista ljuva åren är en skickligt berättad mordgåta med övernaturliga inslag som lyckas klämma in en riktigt snygg vändning på slutet. […] Det är frågorna som indirekt ställs som är det mest intressanta i De sista ljuva åren. Ämnen som dödlighet och ålderdom återkommer som en röd tråd i berättelsen. Det är en sorglig historia som genomsyras av rädsla och desperation.”Tentakelmonster

”[E]n väldigt fängslande historia som tvingar en att läsa ända tills de sista sidorna när mysteriet äntligen får sin upplösning. Och den lämnar ingen besviken.”Johannes Genberg, DAST Magazine

”Oförutsägbara detaljer, effektiva svartvita teckningar och en tät intrig som är svår att slita sig ifrån. Mycket bra.” (Betyg 4 av 5)Roger Bengtsson, Ung Tro

RSS Feed

1 kommentar for DYLAN DOG: DE SISTA LJUVA ÅREN

[…] att se fram emot: En ny Dylan Dog, De sista ljuva åren, i […]

« | »

2024 Internet.se - Domäner, webhotell och hemsidor till företag