Transformers

Ades Media har gett ut två Transformersböcker på svenska: Wreckers sista strid och Mer än ögat kan se, som båda samlar serier ursprungligen utgivna av förlaget IDW i USA under 2010-talet.
Men vi hade förmodligen aldrig gett oss in på att ge ut Transformersserier på svenska om det inte var för att vi växte upp med att läsa Transformersserier från Marvel Comics – och snart kommer den första samlingsvolymen där vi plockat ihop serier som gavs ut av Marvel!
Boken ”Jakten på Matrixen” innehåller ett av de mest minnesvärda äventyren som publicerades i den svenska Transformerstidningen under tidigt 1990-tal. Men inte nog med det, vi kompletterar även med över 100 sidor från den brittiska Transformerstidningen! Tack vare det stora intresset för Transformers i Storbritannien så producerade Marvel Transformersserier direkt för den brittiska marknaden. Det slutade med att huvudförfattaren av den brittiska versionen – Simon Furman – även blev huvudförfattare på den amerikanska serien. Den här boken samlar serier från perioden då Simon Furman skrev både den brittiska och amerikanska Transformerstidningen, så de brittiska äventyren som vi valt ut kompletterar handlingen i de amerikanska äventyren.
Som extra guldkant så kommer Simon Furman till Sverige i samband med bokens lansering! Det blir smygpremiär på Bokmässan i Göteborg fredag den 27 september. Simon intervjuas på Seriescenen kl 16 och signerar boken i samband med detta. Därefter blir den stora lanseringen på Transformersfestivalen Retcon i Borås lördag den 28 september. RetCon är en fullständigt unik upplevelse som verkligen rekommenderas för alla som någon gång haft ett intresse av Transformers oavsett om det är i form av leksaker, serietidningar, tecknade filmer eller spelfilmer.
Just den här boken innehåller referenser till gamla klassiska deckare, vilket det noir-doftande omslaget ger en liten fingervisning om.

Tack-uppslaget som det kommer att se ut i boken. Visst vill du få Unicrons onda blick riktad mot ditt namn i den listan?

Du kan redan nu förhandsboka den här boken! Det är till stor hjälp för oss om vi på förhand vet att det finns ett antal säkra köpare. Följande gäller:

  • Boken blir på totalt 304 sidor i hårdpärm, samma stora format som tidigare Transformersböcker.
  • Bokens pris beräknas bli 350 kr. Om något drastiskt inträffar som påverkar priset så kommer du som förbokat att bli meddelad, och få möjlighet att ångra din förhandsbokning. I annat fall räknas förhandsbokningen som bindande.
  • Du får Simon Furmans signatur på köpet! Han signerar din bok på RetCon och den postas till dig om du inte kan hämta boken själv på mässan.
  • Om boken ska postas till dig tillkommer en fraktkostnad. Idag skulle den kostnaden bli 80 kr, men vi reserverar oss för postens prishöjningar. Vi försöker givetvis hitta det ekonomiskt fördelaktigaste alternativet. Vi kollar även upp möjlighet till paket med spårning för den som vill vara säker på att posten inte slarvar bort din signerade bok, men det kommer dock att innebära en högre fraktkostnad.
  • Du betalar i förskott. Tidigare Transformersböcker har betalats efter leverans, men det är inte möjligt nu eftersom boken kommer att tryckas mer än en månad före RetCon, och det är faktiskt en ganska stor kostnad för en så lyxig bok som Jakten på Matrixen som vi inte kan ligga ute med ur egen ficka. (att boken trycks så långt i förväg beror på den tidigare nämnda bokmässan, som gör att tryckerierna är fullbokade av stora förlag som vill trycka sina nya böcker precis i tid till mässan).
  • Du betalar mot faktura som mailas ut när vi har tagit emot boken. Det blir alltså ingen risk att du betalar för något som inte kommer att bli av utan när du får fakturan så existerar faktiskt boken i fysisk form och befinner sig i Sverige!
  • Om du inte vill ha Simon Furmans signatur så kan du få boken levererad direkt vi får den från tryckeriet. Det kan också hända att vi levererar till seriebutiker direkt vi fått boken (återigen för att hinna få in pengar innan tryckfakturan ska betalas) vilket gör att du som förbokar kan få se boken i butik innan du fått ditt eget exemplar i handen. Men det är just för att du ska få Simon Furmans signatur som bonus som du får vänta lite.
  • Vi hoppas kunna införa en tacklista i boken så att ni som förhandsbokat får era namn i tryck! Om du bokar senast 13 juli så kommer du garanterat med i tacklistan. Nån gång efter den 13/7 skickas boken på tryck, men vi håller förhandsbokningen öppen tills tryckeriet säger att vi måste sätta igång med trycket. Men det finns ingen anledning att vänta, utan förboka NU så är du på den säkra sidan.

Om du vill besöka RetCon så kan du förhandsboka i samband med att du köper biljett.

Annars förhandsbokar du genom att helt enkelt maila till info@adesmedia.se och uppge namn och adress. Märk mailet ”Förhandsbokning Matrixen” och se till att du får en bekräftelse – annars bör du maila en gång till så vi inte missat ditt mail.

Du har väl inte missat ”WRECKERS SISTA STRID” och ”MER ÄN ÖGAT KAN SE”, de första inbundna Transformersböckerna på svenska? Köp ditt exemplar genom att maila till info@adesmedia.se

 

/Andreas Eriksson och Johan Boström, Transformers-redaktörer

2020 Internet.se - Domäner, webhotell och hemsidor till företag