november

10

DYLAN DOG: AVGRUNDEN

dylan_sweden_4

DYLAN DOG: AVGRUNDEN
ISBN 9789198112764
Manus: Magda Balsamo och Tiziano Sclavi • Teckningar: Giampiero Casertano • Omslag: Lars Krantz • Efterord och fanart: Pidde Andersson • Översättning: Catharina Odencrants

När London drabbas av brutala och oförklarliga dödsfall kopplade till antika föremål är mardrömsdetektiven Dylan Dog den ende som är sanningen på spåren. Svaret på gåtan finns djupt nere i avgrunden…

96 sidor sv/v + omslag, format 20 x 26 cm. Utgiven i december 2014.

Köp Avgrunden!

”The story is tightly woven, and I must admit to getting goosebumps several times, which is really good for a horror comic, lacking both the movement and the sound of horror films. […] And again we’re treated to the excellent production quality of Ades Media, with a brand new, gorgeous original Swedish cover by Lars Krantz, an analysis of the issue from a film perspective by film critic Pidde Andersson, sketches for the cover by Krantz, and the original cover printed as a back cover. I wish all publishers would put as much love and care into their books.” (Betyg 4 av 5)  – Fredrik Strömberg, ordförande i Seriefrämjandet (hela recensionen med SPOILERS)

”Endelig er det noen som har fått det til. Det måtte altså svensker til for å lage en albumserie på nordisk språk basert på en av Europas mest kjente «skrekk-helter». […] Avgrunden er en spennende, fantastisk og skremmende historie. Sclavi kan sjølsagt sin Dog, og tegneren benytter Bonelli-malen på en fortreffelig måte. Mye svart i skygger og felt, flotte tegninger, korrekt gjengitt anatomi, hus og gater, i tillegg til at selve fortellerteknikken sitter som en kule. Leseren blir dratt inn i et ekte mareritt med maritime overtoner (for min egen del tenkte jeg «A Life Aquatic»), folk avrettes på fryktelige måter en etter en, og DD dras inn i en verden som han sannsynligvis har besøkt mange ganger… Halvveis i historien går det et lys opp for leseren, og så dras vi ubønnhørlig mot et poetisk og voldsom avslutning. Lekkert og vakkert.” – Arild Wærness, Serienett.no

”Bildberättandet har den rätta filmiska tätheten och svärtan med omväxlande snabba och långsamma klipp förstärkta av intensiva närbilder. Dockan, episodens ’huvudperson’, kontrollerar och driver berättelsen framåt, och det som händer är lika överrumplande för läsaren som för mardrömsdetektiven Dylan Dog. […] Oavsett om man har läst serien tidigare eller inte, formar varje episod sitt eget universum. Behållningen med Dylan Dog är just variationen i berättelserna, vilket det här seriealbumet är ett bra exempel på. – Thomas Storn, BTJ-häftet

”Avgrunden är ännu en läsvärd del i den utgivning som hittills kommit i svensk översättning. Inte riktigt samma bett som i Dylan Dogs bästa stunder men likväl tillräckligt för att serieboken är svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa.” (Betyg 3 av 5) Roger Bengtsson, Ung Tro

RSS Feed

« | »

2024 Internet.se - Domäner, webhotell och hemsidor till företag