mars

3

DYLAN DOG: HJÄRTA AV STEN

DYLAN DOG: HJÄRTA AV STEN
ISBN 9789198112795
Manus: Bruno Enna • Teckningar: Nicola Mari • Omslag: Ellen Barkin • Efterord: Johannes Pinter •  Fanart: Maggie Ivy • Översättning: Catharina Odencrants

Flera mord inträffar på en kyrkogård i London. Enligt vittnen har gravstatyerna vaknat till liv och hämnas på de som inte visar respekt för de döda…

96 sidor sv/v + omslag, format 20 x 26 cm. Utgiven i april 2015.

Köp Hjärta av sten!

Adlibris | Bokus | CDON | Apart | Butiker | Prenumerationserbjudande

”Hjärta av sten behandlar med fyllighet känslor kring döden. Den respekt vi bör ha inför döden och vad som kan hända om vi inte respekterar dödens allvarlighet. En spännande historia som tar en del vändningar emellanåt, man vet inte vart man har alla egentligen. Och det är bra, man ska undra och bli lite överraskad, det är bra skräck. Jag gillar temat med kyrkogårdar och den mäktiga konsten av dessa änglastatyer som Violet och Roman gör. Det ger en härlig gotisk stämning till historien.” (Betyg 5 av 5)Viktoria Iggström, Fear Not The Dark

”Another solid story from the seemingly vast backlog of Dylan Dog comics that we now, belatedly get to read in Sweden. This one actually had me scared some way into the story. […] The idea with murders being committed in a gothic cemetery full of lifelike, and scary sculptures is not completely new, there have been similar stories before, mostly in film and TV-series, but it’s deftly done, with beautiful, evocative black and white art. The script, with its recurring quotes of poetry and repeated idea of ”I breathe. I breathe not. I breathe.” is also one of the better I’ve read in a Dylan Dog story.” (Betyg 4 av 5)Fredrik Strömberg, Seriefrämjandet

”Hjärta Av Sten är en Dylan Dog-serie i mycket bra klass som för tankarna åt gamla slafsiga skräckisar åt Dario Argento-hållet. Svartvitt, effektivt, snyggt och spännande; vad mer kan man begära?” (Betyg 4 av 5)Roger Bengtsson, Ung Tro

”Som ni förstår är det här ett riktigt bra seriealbum. Om jag har något att invända på är det tyvärr samma sak som jag påpekade i min recension av förra albumet – ibland känns det som storyn skulle behövt kanske 50 sidor till på sig för att bli den bästa story den kan vara. Det är dock ingen anledning för serie- och/eller skräckdiggaren att skippa Hjärta av sten.” (Betyg 4 av 5)Skitfin Kultur

”Vältecknad italiensk serie i Londonmiljö. […] Den, som ni förstår, ganska mörka handlingen lättar seriens skapare upp med att då och då låta Dylans märklige assistent Groucho – en mycket porträttlikt tecknad Groucho Marx – träda in i handlingen.”Enn Kokk

”Liv och död ställs mot varandra, vilket accentueras av strofer av den engelske poeten John Donne, som har en kommenterande, bärande, drivande kraft i skeendet. Berättelsens elastiska dynamik är väl uppbyggd. Känslan av drama fångas upp av snabba scenbyten där scenerna knyter an och refererar till varandra.”Thomas Storn, BTJ-häftet

 

RSS Feed

« | »

2024 Internet.se - Domäner, webhotell och hemsidor till företag