mars

23

USAGI YOJIMBO: DRAKVRÅLSKONSPIRATIONEN

USAGI YOJIMBO: DRAKVRÅLSKONSPIRATIONEN


ISBN 978-91-88131-70-6
Manus och teckningar: Stan Sakai • Översättning: Johan Boström

I 1600-talets Japan har Inbördeskrigens epok nätt och jämnt tagit slut, och shogun, militärregenten, har tagit makten över landet. Samurajerna är den högsta klassen i samhället, och de följer en hederskodex som kallas bushido. Det är en tid av oro och politiska intriger, och vi får följa en herrelös samuraj vid namn Miyamoto Usagi – även känd som Usagi Yojimbo

Drakvrålskonspirationen är det längsta och mest spännande av de tidiga Usagi Yojimbo-äventyren. Det är Lord Tamakuros onda och ambitiösa planer som sätter igång händelserna i denna episka saga. Återigen får vi möta karaktärer från tidigare berättelser – inklusive Gennosuke, den omoraliske prisjägaren; och Zato-Ino, den blinde svärdsgrisen. Kommer dessa stolta krigare att hinna lösa konflikten sinsemellan – och med Miyamoto Usagi – i tid för att ta sig an Lord Tamakuro?

Drakvrålskonspirationen skulle kunna beskrivas som ”De sju samurajerna möter antropomorfa djur” och är en dramatisk, rolig och hjärtskärande berättelse som inte lämnar någon oberörd.

Som bonus innehåller boken även en crossover-berättelse med Teenage Mutant Ninja Turtles!

304 sidor svartvitt + omslag, inbunden, tygrygg med silverfolie, format 19,5 x 29,5 cm.

©2022

For the Swedish edition: © Ades Media 2022. All Rights Reserved.

RSS Feed

« | »

2024 Internet.se - Domäner, webhotell och hemsidor till företag